Ne očekuje se šteta od mraza jer se zimske temperature vraćaju na normalu nakon izuzetno toplog perioda. Još uvijek postoji zabrinutost za usjeve u nekoliko regiona (Španija, Italija, Turska i Magreb) koji su iskusili izrazit deficit padavina. Pročitajte više...
U poslednjih nekoliko godina sve se češće govori o aflatoksinima, otrovnim i kancerogenim proizvodima gljivica koji se mogu naći u najrazličitijim namirnicama. Aflatoksini narušavaju zdravlje i ljudi i životinja, a najviše ih ima u žitu, orašastim plodovima, začinima, uljaricama i suvom koštunjavom voću. Iako prvi objavljeni podatak o aflatoksinima datira još iz 1960. godine, decenije... Pročitajte više...
Iz oblasti govedarstva u ponudi su bila junad po cijeni od 3,50€ po kilogramu žive mjere. Takođe su u ponudi bila i telad po cijeni od 4,20€ do 4,50€ po kilogramu žive mjere, kao i krave po cijeni od 3,00€. Iz oblasti ovčarstva u ponudi su bila jagnjad po cijeni od 3,20€ do 3,60€ po... Pročitajte više...
Ekološka svijest ljudi je najveća kod konzumiranja svježeg voća, jer se voće unosi direktno bez prerade u organizam. Dokazano je da u pokožici jabuke ima najviše antioksidansa, vitamina i minerala. Voćarska područja koja imaju netaknutu ekološku ravnotežu i samim tim su odmah pogodna za organsku proizvodnju, nalaze se danas još jedino u obliku ekstenzivnih voćnjaka,... Pročitajte više...