“Sadimo za naše dobro, da nas hrani naša zemlja” !

Opština Mojkovac u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled pandemije koronavirusa kreirala je novu mjeru u okviru Programa podsticajnih mjera za razvoj poljoprivrede na području opštine Mojkovac za 2020 godinu.

,,Sadimo za naše dobro, da nas hrani naša zemlja“ naziv je mere koja podrazumijeva bespovratnu podršku za nabavku sadnog materijala po maksimalno pojednostavljenoj proceduri, poštujući ograničenja koja su trenutno na snazi zbog mjera koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo za suzbijanje zaraznih bolesti.

Mjera podrazumijeva bespovratnu podršku za
-nabavku sadnog materijla za poljoprivredne kulture luk, krompir, kupus cvekla, boranija, pasulj, šargarepa i grašak,
– nabavku plastenika za proizvodnju povrća u zatvorenom prostoru sa sistemima kap po kap, i
– nabavku sadnog materijala za postojeće plastenike minimalne površine 50 m2.

Prijave za ovu mjeru građani sa teritorije opštine Mojkovac moćiće od 9. Aprila preuzeti sa web stranice opštine Mojkovac ili lično u agrobiznis centru Opštine Mojkovac . Popunjene prijave mogu se podnijeti lično ili elektronskim putem od 9. Aprila do 01. Maja. Podrška je bespovratna u iznosu od 100 % planirane investicije, a sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na brojeve telefona 069 556 284, 069 376 396 ili putem e- maila agrobizniscentarmk@t-com.me.

Izvor: Opština Mojkovac