Što se tiče crnogorske organske proizvodnje, od ukupnih 840 ha pod organskom proizvodnjom, 298 ha odnosilo se na oranice dok se 542 ha odnosilo na stalne usjeve. Korišćena poljoprivredna površina namijenjena organskoj proizvodnji, a kada se isključe okućnice, iznosi samo 233 ha od čega se 39 ha odnosi na oranice a 194 ha na stalne usjeve.
Takođe, kada se isključi prelazni period, dolazi se do ukupnih 607 ha poljoprivrednih površina pod organskom proizvodnjom ili 0,23% ukupno korišćenog poljoprvirednog zemljišta.
Od ukupno korišćenog najviše se zemljišta koristi za žitarice za proizvodnju i zrna (uključujući i sjeme), čak 83 ha ili gotovo 14%. Potom slijedi ječam koji zauzima površinu od 30 ha.
Pšenica i spelta kao i obična pšenica i spelta zauzimaju površinu od ukupno 12 ha, slijede je mješavine raži i ozimih žitarica sa 1 ha manje (11 ha) i mješavine ovsa i jarih žitarica sa ukupnih 6 ha korišćenog zemljišta pod organskom proizvodnjom.
Suve mahunarke i proteinski usjevi za proizvodnju zrna baš kao i pasulj, korjenasti usjevi i krompir zauzimaju po 1 ha poljoprivredne površine, dok mješavina kukuruza u zrnu i klipu zauzima svega 0,6 ha.
Aromatično, ljekovito i začinsko bilje sije se na površini od 2 ha, dok je situacija kod voća šarenolika. Tako se na primjer proizvodnja šljiva u organskoj proizvodnji obavlja na 63 ha dok se organska proizvodnja bobičastog voća (sem jagoda) organizuje na svega 18 ha.
Orah se gaji na 17 ha pod organskom proizvodnjom, kruška na 2 a trešnja na minijaturnih 0,2 ha. Sve u svemu, ukupna proizvodnja koštuničastog voća obavlja se na 164 ha, a jabučastog na 142 ha. Treba još napomenuti masline čija se proizvodnja u organskom sistemu prostirala na 4 ha ukupne površine.