Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Pretraži

Nastavak podrške otkupu jagnjadi, kao izraz brige prema penzionerima i farmerima

Nastavak podrške otkupu jagnjadi, kao izraz brige prema penzionerima i farmerima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Fond PIO predložiće Vladi da i ove godine podrži organizovan otkup jagnjadi, kao izraz brige prema potrebama penzionera da pod povoljnim uslovima obezbijede kvalitetan proizvod, a istovremeno pomogne farmerima u rješavanju tržišnih viškova u svojoj proizvodnji.

U cilju pripreme informacije koja će se razmatrati na narednoj sjednici Vlade, danas je održan sastanak potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede i ruralnograzvoja mr MilutinaSimovića, sa predstavnicima institucija, organizacija i privrednika,  koji su i prethodnih godina učestvovali u ovoj akciji.

Sastanku koji je inicirao Savez penzionera Crne Gore na bazi iskazanog interesovanja svojih članova, prisustvovali su: ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, predsjednik Odbora direktora  IRF-a Zoran Vukčević, direktor Fonda PIO DuškoPerović, predsjednik Saveza penzionera BrankoVešović i vlasnici mesnih industrija Goranović, Mesopromet i Gradina.

Prisutni su izrazili zadovoljstvo zbog nastavka projekta koji, kako su ocijenili, odražava kontinuirano partnerstvo institucija i razumijevanje prema potrebama crnogorskih penzionera i farmera.

Iskazana je spremnost svih subjekata da akciju otkupa tržišnih viškova jagnjadi i ove godine realizuju na efikasan način, uz očekivanje da će zajednička i partnerska akcija imati očekivane pozitivne socio – ekonomske efekte.

Takođe, zaključeno je da sa organizovanim otkupom jagnjadi treba početi što prije.

Izvor: PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked